- 2 blikjes tomatenblokjes
- 500 gram rundergehakt
- 2 uien
- 1 winterpeen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 theelepels Italiaanse kruiden (of 1 eetlepel verse kruiden)
- 250 gram lasagnebladen
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 0.5 liter melk
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels groene pesto
De lasagne bolognese is dé klassieke lasagne zoals we die allemaal kennen. Je kunt hem natuurlijk kant-en-klaar kopen of van een pakje maken. Maar niks gaat er boven deze zelfgemaakte lasagne!
Voorbereiding
Pel de uien en snipper ze. Was vervolgens de peen en de bleekselderij en snijd deze in kleine stukjes. Pers de gepelde knoflook hierover uit.
Verwarm de oven ook voor op 180 graden celcius.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui met het gehakt en de knoflook rul. Voeg al snel de rest van de groente toe zodat deze mooi mee kan garen.
Als het gehakt mooi rul is kun je de blikken tomatenblokjes toevoegen samen met de kruiden en wat peper en zout. Roer het mengsel goed door en laat het iets inkoken.
Breng een pan water aan de kook met een klein scheutje olijfolie en kook hierin de lasagnebladen volgens de beschrijving gaar.
Voor het maken van de Bechamelsaus pak je een andere pan en smelt hierin de boter. Voeg vervolgens de bloem toe zodat er een mooie dikke pasta ontstaat. Deze pasta noemen we een roux en zorgt ervoor dat de melk straks dik wordt als een saus.
Voeg de melk dan ook langzaam toe terwijl je goed blijft roeren, er ontstaat nu een gladde saus. Roer door deze saus de pesto en laat hem een minuutje of 3 doorkoken.
Vet een ovenschaal in, schenk hierin een klein laagje vleessaus in en leg hierop een laagje lasagnebladen. Vervolgens maak je laagjes van vleessaus, bechamelsaus en lasagnebladen. De laatste laag is er één van bechamelsaus met daarover de geraspte kaas.
Serveren
Serveer de lasagne met een goed glas rode Italiaanse wijn en een frisse groene salade. Eventueel wat zwarte olijfjes in een schaaltje voor erbij. Smakelijk eten!
Wel zo handig als er bij gestaan had hoelang deze in de oven moet
Hoe lang moet de lasagne nu in de oven???
25 minuutjes, maar ik zal het wat duidelijker in het recept zetten. Eet smakelijk!
dankjewel!
hoelang en op hoeveel graden moet hij in de oven?
Voor hoeveel personen is dit?
4 tot 6 personen, ligt er aan hoeveel honger je hebt 🙂
Er staat boven een klokje met de tijd die het kost, maar ik merk dat veel mensen dit over het hoofd zien, eens kijken of ik dat in het design kan veranderen.
Het klokje heb ik wel gezien Martijn maar ik dacht dat de bereidingsduur van het gerecht was.
Die tijd zou ik boven een recept zetten, eventueel de oventijd met een ovenicoontje er onder.
lekkkaahhh 😀
Erg lekker! Recept aangehouden ook qua hoeveelheden. Straal opgegeten met z’n tweeën.
Hmmm lekke lekka niga
lol en hatstike leker
we gaan het nu maken 🙂 🙂 zin in
smakelijk!
hij is echt heerlijk ga hem nu voor de derde keer eten
het is echt lekker met zijn 9e te eten
echt gezellig