• 2 zakken roerbakgroentemix, van 350 tot 450 gram, liefst Italiaanse groentemix
  • 1 kilogram rundergehakt
  • 2 courgettes, in hele kleine stukjes
  • 2 pakjes lasagnevellen
  • 2 tenen fijn gesneden knoflook
  • Een scheutje olijfolie of bakboter
  • 300 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 pak bechamelsaus
  • 1 liter melk (halfvolle melk voor minder vet)
  • 150 gram geraspte & belegen kaas

Het recept voor de normale / traditionele lasagne. De enige echte standaard lasagne :). Zoveel lasagne eten de meeste mensen niet, en als ze het eten willen ze het niet te gek maken. Spinazie of geitenkaas erdoor is natuurlijk wel lekker, maar niet nodig. De basis lasagne is iets wat veel mensen ook wel lekker vinden. Vandaar hier het recept voor de meest basis / standaard lasagne.

Voorbereiding van dit traditionele lasagne recept

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten bij elkaar hebt. Pak een braadpan, pak iets om de knoflook mee fijn te malen of te snijden. Je kunt ook de geraspte kaas alvast in een bakje doen (tenzij het al geraspt in het zakje zit).

Lasagne bereiding

Snijd de knoflook fijn. Of maal het fijn, zorg er in ieder geval op de een of andere manier voor dat het klein is. Klaar? Doe een eetlepel olie in de braadpan. Voeg het gehakt toe, na drie minuten is het een beetje rul. Doe dan de groentemix er doorheen en gooi de knoflook erdoor. Een laag vuur, en zo 7 minuten. In de laatste minuut doe je de tomatenpuree er doorheen.

Nu kun je de Italiaanse kruiden toevoegen, en laat het 30-40 minuten zacht koken. Het beste is het om dit zonder een deksel te doen. Tussendoor kun je de oven voorverwarmen op 200 graden. Je kunt nadat je dit hebt gedaan de courgette alvast dun snijden. Bak die, als je nog 8 minuten moet koken, alvast een beetje bruin. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Bereid vlak voordat de braadpan met roerbakmix/gehakt/knoflook/tomatenpuree/kruiden klaar is, de bechamelsaus met melk voor. Doe dit gewoon zoals op de verpakking staat. Nu kun je de ovenschaal pakken, om de traditionele lasagne in te doen. Op de bodem moet het mengsel uit de braadpan (de roerbakmix/gehakt/tomatenpuree-saus). Bedek dit met een laag lasagnevellen. Daarbovenop moet weer de courgette. Hierop weer bechamelsaus met courgette. Dan weer lasagnevellen, en dan de rest van de courgette, daarop de rest van het mengsel. Afdekken met de laatste laag lasagnevellen. Hierop doe je de laatste bechamelsaus, nu kan de geraspte kaas erover 🙂

De ovenschaal (of ovenschalen, als een ovenschaal te weinig is) kan nu in de oven. Zet de wekker op 30 minuten, mocht hij nog niet goed zijn, dan kan hij nog 10 minuutjes langer. Een trucje is, als je klaar bent en misschien nog tijd over hebt, om de traditionele lasagne nog een kwartiertje in de uitgeschakelde oven te laten staan. Hij wordt hierdoor wat hechter/massiever.

Serveren van traditionele lasagne

Hoe kun je het serveren? Lekker is een glas rode wijn erbij, om het toch even wat meer Italiaans te maken. Een frisse groene salade erbij voor de goede eters.