• 1 pond rundergehakt
  • bosje lenteui
  • pakje Mexicaanse taco mix of Cajun kruiden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje mais
  • 1 rode paprika
  • 1 blikje kidneybonen
  • 2 chili pepertjes (naar smaak)
  • 1 bakje risotto kaas
  • 8 bloem tortilla's (wraps)
  • 1 bakje sour cream
  • potje salsa
  • geraspte oude kaas

Dat lasagnes niet persé Italiaans hoeven zijn bewijst deze verrukkelijke Mexicaanse lasagne. In plaats van lasagnebladen gebruiken we hier wraps die we vullen met een heerlijke Mexicaanse gehaktmix. Een ideale variatie op wraps of taco’s!

Voorbereiding
Snijd de paprika in blokjes en verwarm de over voor op 200 graden.

Bereiding
Bak in een pan het gehakt rul en voeg hier de kruiden of tacomix aan toe met een scheutje water. Laat dit mengsel even smoren voor je de paprika, mais, chili en bonen erbij doet. Voeg als laatste ook de tomatenblokjes toe.

Snijd de lenteuitjes en mix deze door de ricotta kaas en de sour cream.

Nu wordt het tijd om de lasagne te stapelen. Begin met een dun laagje salse en leg daarop een wrap. Vervolgens maak je laagjes van gehaktmix, wat salsa en als derde laag het ricotta mengsel. Daarop leg je weer een wrap en begin je weer opnieuw met de laagjes. Eindig met één van de natte lagen en sprenkel daarover een laag geraspte kaas.

Plaats de lasagne in het midden van de oven en laat deze 20 minuten bakken of totdat de geraspte kaas mooi gesmolten en krokant is.

Serveren
Serveer de lasagne met een simpele salade van veldsla en cherrietomaatjes.