• 200 gram lasagnette
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 1 klein uitje
  • 1 eetlepel paprikapoeder

Veel mensen proberen tegenwoordig op hun koolhydraten te letten en pasta is daardoor enigszins uit de gratie geraakt. Erg jammer natuurlijk want het is echt super lekker. Doe daarom zoals de Italianen en eet lasagne als een voorgerecht. Deze bijzondere kleine lasagnette is daar bij uitstek geschikt voor! Voorbereiding Was de citroen grondig en rasp daarna het gele schilletje. Pers daarna al het sap eruit. Snipper ook het uitje fijn. Bereiding Kook de lasagnette in ruim water el dente gaar. Doe ondertussen een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het gesnipperde uitje zachtjes gaar. Als de ui glazig begint te worden, maar nog niet bruin kleurt voeg je het citroensap samen met de citroenrasp en het paprikapoeder toe aan de ui. Als de pasta el dente is, schep je deze in de pan bij de saus, als het nodig is, kun je wat van het kookwater toevoegen. Breng op smaak met flink wat zout en peper en schep goed om. Serveren Deze hele simpele lasagnette is perfect als voorgerechtje voor een uitgebreide Italiaanse maaltijd. Serveer hem op een klein bordje en garneer eventueel met wat fijngehakte peterselie.