• 600 gram diepvriesspinazie
  • pakje gorgonzola of andere blauwschimmelkaas
  • bakje kruidenkaas
  • 4 eetlepels groene pesto
  • pot pastasaus
  • 250 gram lasagnebladeren
  • 1/2 zakje geraspte oude kaas

Deze lekkere en voedzame vegetarische lasagne is makkelijk te maken en staat binnen een uurtje op tafel. Zowel vegetariërs als vleeseters zullen er van smullen!

Voorbereiding
Ontdooi de spinazie in een vergiet en druk er met de bolle kant van een lepel het vocht uit. Als je dit niet doet wordt de lasagne erg vochtig en ik houd er van als ie wat steviger is.

Als de spinazie ontdooit is, verwarm dan de oven voor op 175 graden celcius (stand 3 gasoven)

Bereiding
Doe de spinazie in een ruime kom en verkruimel er de gorgonzola over. Voeg vervolgens ook de kruidenkaas en de pesto hierbij en meng goed door. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Schenk in de ovenschaal een dun laagje tomatensaus, leg hierop vervolgens een laagje lasagnebladeren en plaats hierop een laagje van het spinaziemengsel. Herhaal dit een keer of 3 of totdat de spinazie op is. Eindig met de spinazie en strooi hierover een laagje geraspte kaas.

Plaats de schotel in het midden van de oven en bak deze lasagne met spinazie gaar in circa 35 minuten.

Serveren
Spinazie lasagne is erg lekker met een frisse tomatensalade en een stukje stokbrood om je boord schoon te vegen!