• 8 verse, lange lasagnebladen
  • 500 gram zalm (in 8 repen gesneden)
  • 400 ml melk
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 gesnipperde ui
  • nootmuskaat
  • 30 gram bloem
  • 100 gram geraspte kaas
  • 45 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 30 ml creme fraîche

Verse zalmfilet en verse spinazie opgerold in lasagnebladen maken een heerlijk maar gemakkelijk recept voor cannelloni uit Italië. Dit delicate recept is perfect als voorgerecht en lekker in elk seizoen!

Voorbereiding
Snijd de zalmfilet in repen die even lang zijn als de breedte van de lasagnebladen.
Breng een pan met zout water aan de kook en kook de lasagnebladen al dente volgens de instructies op de verpakking.
Spoel de lasagne af met koud water en  leg ze op een theedoek te drogen.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereiding
Verhit wat boter in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak totdat deze geslonken is. Roer vervolgens de creme fraîche erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Vet een ruime ovenschaal in.
Leg op een lasagnevel een beetje spinazie en een strip zalm en rol deze op. Leg de rolletjes met de vouw onder in de ovenschaal.

Smelt de overgebleven (30 gram) boter in de pan en roer hier de bloem doorheen. Je krijgt nu een dikke goudbruine pasta. Schenk hier vervolgens al roerend de melk voorzichtig bij zodat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus al roerend aan de kook en breng op smaak.
Giet deze saus over de lasagnerolletjes en strooi er de geraspte kaas overheen.
De cannelloni heeft 20-25 minuten nodig in de oven om gaar te worden.

Serveren
Geef per persoon 2 rolletjes als hoofdgerecht op een bedje van rucola sla en garneer met cherrytomaatjes.
Als voorgerecht is 1 rolletje voldoende.