• 500 gram braadworst, fijngesneden
  • 2 grote aubergines
  • olijfolie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel venkelzaad (optioneel)
  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 1 glaasje rode wijn
  • 4 roma tomaten
  • 2 bakjes ricotta kaas
  • 2 eieren
  • 3 lenteuitjes
  • zakje geraspte kaas
  • half zakje geraspte parmezaanse kaas

Dat een lasagne niet altijd gemaakt hoeft te zijn van pastabladen bewijst deze heerlijk low-carb aubergine lasagne. Door het weglaten van de pasta past deze lasagne perfect in verschillende populaire dieëten zoals South Beach, Dr. Frank en andere dieëten die op koolhydraten letten.

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in halve centimeter dikke plakken, strooi er zout over en laat ze een kwartiertje liggen. Het zout trekt het vocht uit de aubergines. Dep de vochtdruppels op met wat keukenpapier en doe hetzelfde nogmaals met de andere kant van de aubergineplak.
Rooster vervolgens de aubergines aan beide kanten gaar in een grilpan.
Snijd ondertussen alle groente fijn zodat je ze kan gebruiken in de pastasaus.

Bereiding
Rul het vlees in een grote koekenpan met de ui en de knoflook. Voeg na 5 minuten de paprika en champignons toe en bak dit ook 5 minuten. Voeg als laatste de spinazie, kruiden, tomatenblokjes en wijn toe en laat dit zachtjes 10 minuten pruttelen.

Mix ondertussen de ricotta, eieren en lenteuitjes door elkaar in een keukenmachine.

Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op met laagjes vleessaus, aubergine, ricotta en kaas. Eindig met een laagje vleessaus en strooi hier de laatste kaas overheen. Plaats de lasagne een kartier in de oven, of totdat de kaas mooi bruin en knapperig is.

Serveren
Een mooi glas rode wijn complimenteerd deze lekkere low-carb aubergine lasagne. Geef er ook een simpele tomatensalade bij aangemaakt met balsamicoazijn.